onsdag 7. april 2010

Reisebrev nesten fra Japan

Dette er en liten reisehilsen fra vår tur til NQF sitt årsmøte i Tønsberg. De ivrigste av oss reiste fra Lillehammer fredag formiddag med retur søndag kveld.

Vi tok "sy-toget" tur/retur Tønsberg og hadde det svært så hyggelig.

Årets gjest var Yoko Saito, bildet under er et nær bilde fra et av hennes store arbeider.
Det er applikeringene som er utrolig.


Med registreringsnummer 9 var jeg en av de som fikk en dag sammen med henne og hennes fantastiske fingre. De fleste fikk nok med seg engasjementet hennes gjennom foredraget på fredag selv om jeg tror vi gjennom tolken gikk glipp av en god del av det hun prøvde å fortelle.
Hennes fingre i arbeid var en opplevelse for seg selv. Noe annet som fasinerte var antallet fingerbøller og annet verktøy hun brukte.


Håndtaker dere ser er et lodd som hun brukte for å få strammet opp arbeidet hun holdt på med. Hun foreslo at vi godt kunne bruke steiner (Bør nok vaskes før den brukes?).

Dere teller ikke feil hun brukte 5 fingerbøller samtidig, men to og to uten på hverandre. Skinn uten på den blanke for ikke å ødelegge tråen, gummi inni kjeramikk bøllen for at den skulle sitte på (disse var under arbeidet for å dytte nåla opp igjen, det er den fingen jeg er mest sår på når ikke trælen har lagt seg ordentlig) og en med gummi for å trekke gjennom nåla uten å
miste den.

Det var utrolig hvordan vi opplevde å forstå hennes instruksjoner når hun snakket og skrev på japansk. Det var som om vi snakket et felles internasjonalt quiltespråk, tro det eller ei.

Et annet morsomt poeng var at vi (i alle fall jeg) vanligvis stikker nåla opp og ned i stoffet mens hun holdt nåla stille og dyttet stoffet inn på nåla.

Dette er veska vi startet å jobbe med denne dagen. Vi sydde skjeve logg cabin for hånd, fantastisk for meg som kun har sydd logg cabin en gang for 18 år siden, på ungdomsskolen (den skulle nok egentlig ikke blitt skjev).

Denne veska skal jeg gjøre ferdig og gå med for å minnes mitt møtet med Yoko Saito.

Min drøm etter denne helga er å lage noen små miniatyr bilder inspirert av møtet med denne store kunstneren og hennes arbeider.


Noen av damene fra Lillehammer bodde ei natt eller to mens andre reiste opp og ned med toget på lørdag.
Noe av det beste med disse turene er det sosiale, det å treffe nye og "gamle" venner.


Det var en stor og flott utstilling. Med min biledkvalitet vil det være fornærmende å vise det her. Der finner masse bilder andre steder. NQF har lagt ut alle konkuranseteppene.

Det var spesielt morsom at Helen Ringsrud fra LLL sitt bidrag i den ene konkuransen ble valgt ut til å delta i en internasjonal konkuranse hvor Norge er representert med 9 små bilder i gult. Bildet mitt er for dårlig til å komme med (men når det kommer hjem til Lillehammer skal jeg få det inn, imens må du sjekke NQF sine sider for å se det)

Jeg har tatt med et bilde fra utstillinga som jeg ble fasinert av. Dette er styrets utfordring. De hadde alle fått en stor rund knapp og dette ble resultatet. Kjempe morsomt.Jeg skal prøve å gjøre som denne snegla,
gå langsomt for ikke å miste minner og opplevelser fra denne helga.


Tog turen hjem var en herlig kosestund.
Håndarbeid, chips og turens shopping kupp; boka "Material Obsession"

Takk for turen! Quiltehilsen fra Solveig.

1 kommentar:

-elin- sa...

Så arti' å høre og se fra din reise til "Japan". Imponerende arbeider. Takk for at du deler med deg Solveig !