fredag 27. mars 2009

Reisebrev fra NQF sin årsmøtehelg 2009!

Etter at barna var levert i barnehagen og på skolen og jeg hadde gått en skitur i Lillehammer sine fantastiske løyper satte jeg kursen innover til Olavsgård og NQF sin årsmøte helg. Dette er et av høydepunktene i året for meg nå etter at unga tok over jula. Men dette er ikke noe dårlig erstatter bare se på de gavene vi fikk i årets registreringspose:

Fredag kveld var det quiltegryte med foredrag. Vi ble tatt med på en reise tilbake i Nord Englands quilte historie. Det var nok flere enn meg som fikk et nytt forhold til håndquilting etter denne kvelden. Hovedindigriensen var håndquilting, patchworkarbeidet var fraværende eller spilte en liten birolle i disse arbeidene.

Seks timer fordelt på to timer morgen, to timer ettermiddag og to timer til kvelds var en normal quiltedag for Lilian Hedley. Hun hadde lovet sin lærer og veninne å videreføre sin kunnskap videre og i løpet av helga var det mange som fikk deler av denne gjennom kurs med Lilian. Noe av det beundringsverdige var at dette var så store tepper. Her er hun med et av sine arbeider.

Tilbake på hotellrommet så jeg plutselig dusjveggen med nye øyer....
Måltidene er alltid spennende for en som reiser alene på tur. Hvem treffer jeg i dag? Frokosten lørdag morgen ble ingen unntak. Jeg kunne kose meg med maten og snakke med andre som var ute i samme æren som meg. Det som også er koselig, nå etter å ha vært på tur noen ganger, er at jeg kjenner noen fra sist gang og noen kjenner meg. Dermed blir det flere å hilse på og slå av en kort prat med i løpet av en slik helg. Etter årsmøtet hadde jeg som lagsleder gjort unna mine "plikter" for denne gang og resten var opp til meg.

Jeg startet med utstillingene som etter hvert har blitt mitt høydepunkt på årsmøtehelga. Det er utrolig mye inspirerende å se på. Det er mye flott håntverksmessig arbeid og mange timer som ligger bak de arbeidene som henger på veggene. Det er små og store kunstverk. Det er profesjonelle og amatører side ved side. Det er tradisjonell klasse og åpen klasse. Det er noe for en hver smak. Deler av utstillingen er med i en konkurranse og vinnerteppene finner dere inne på NQF sin hjemmeside. Jeg har tatt meg friheten å legge ut noen små glimt av mine favoritter her selv om jeg ikke har fått med meg alle navnene. (Dere vet alle at det ikke er lov til å kopiere arbeidene for deretter å ta æren for det.)

Jeg ble spesielt fasinert av en del av utstillingen som hadde overskriften "Beatles". Det var Tåsen Quiltelag som hadde laget A4 bilder til ni av gruppas kjente sanger. De var desverre ikke godt nok nummerert til at jeg får rett navn på rett bilde, men jeg har prøvd.


"Beatles" av Turid Lismoen
"Lucy In The Sky" av Kjersti Thoen, Turid Lismoen, Kirsten Danielsen og Anne Vislie

"Yellow Submarine" av Astrid Stake, Kjersti Thoen, Tove Dyrnes, Turid Lismoen og Anne Vislie
Dette var nok min favoritt. "Ticket To Ride" som jeg tror det var Kjersti Thoen som har sydd.


Jeg avsluttet helga med butikkene. Denne gangen prøvde jeg å innbille meg selv at det meste var utsolgt dersom jeg tok denne handleturen på slutten av mitt opphold på Olavsgård. Den hypotesen holdt ikke mål! Det var nok av fristelser igjen...


Det var med glede og fornøyelse jeg kunne gå runden og konkludere med at Fabrikkutsalget fra Brummendal (vår lokale butikk, som var representert) var den beste i år! Et ubekreftet rykt har fortalt meg at mange mente det samme som meg og at Fabrikkutaslget dermed ble kåret til den beste butikken på Olavsgård i år.

Etter et par runder i butikkområdet kom jeg hjem med både nyttige og "bare må ha" ting. Jeg har lagt meg til en vane med å kjøpe en materialpakke hver gang jeg er ute i verden. Da blir det et minne fra den turen. (Eller bare en dårlig unskyldning?)

Jeg gleder meg til neste år!
Hilsen fra Solveig

1 kommentar:

-elin- sa...

Så fint at du deler dine opplevelser med oss ! Det så veldig bra ut. Inspirerende ja kan jeg tenke meg !