mandag 27. april 2009

Kari Renolen var hos oss

Vi hadde en lærerik, inspirerende og spennende kveld med Kari. Hun viste oss mange ideer til spennende overflate behandlinger. Det var nok demonstrasjonen av paintstik som vekket størst interesse hos undertegnede. Kari hadde med seg både paintstik og litt annet for salg fra butikken sin Quilteliv. Vi ser frem til flere hyggelige kvelder med Kari i fremtiden.
Norges Quilteforbund hadde i 2008 en vervekampanje, og den ble vunnet av vår Hellen. Her viser hun frem den praktiske syboksen hun overraskende fikk tilsendt i posten.
Dette var også kvelden for overraskelser. Elin har laget noen søte vesker til å ha fotoapparater i som har blitt svært populære blandt venner og kjente.
Etter å ha vist frem fortalte hun at hun hadde laget mønster på veska, som hun hadde for salg. Dermed var det gjort! Vi måtte ta en pause i programmet for at de ivrige jentene skulle få handlet mønster. (Legg merke til at køen ikke gir rom for at noen skal snike seg inn i mellom...)
Tilslutt kveldens vis og fortell:

Her er en ny åttebladrose fra årsmøtekvelden ferdig montert.
Stilig pute sydd etter kurset med Trine Bakke:
Denne søte vårkurven er laget etter kvelden med Martha: Så kommer kveldens gamle skatter frem:

Her er et gamelt pyntehåndkle sydd sammen med nye stoffer. Dette er en utrolig flott måte å ta vare på gamelt håndarbeid. Valget av stil, mønser og farger på de "nye" stoffene tar vare på og frembringer fargene og motivet på det gamle broderiet på en fantastisk måte.
De siste restene av pynte håndkleet fikk være med i denne søte mappa.
Her er det en duk som er klippet opp og sydd sammen på nytt med nye stoffer.
Dette har vi gledet oss til å se. Sigrid sine gamle åttebladroser satt sammen til et teppe. Vi var veldig begeistret over at hun hadde funnet et stoff til ramma som fremhevet rosene og beholt det gamle inntrykket. Rosene er aplikert på for hånd og teppet er håndquiltet. Filletantene (en av sygruppene utenom Lauget) har vært produktive siden sist. Her har Arna sydd en søt magetaske til sine reisedokumenter etter et mønster hun fant på Olavsgård og ei sommerlig AnnaKa veske.Aase hadde også sydd veske og hadde også med seg sin ferdig monterte åttebladrose.

Quilte hilsen fra Solveig.

Ingen kommentarer: